Наші новини

Що таке публічна звітність?

Публічна звітність - це один з видів бухгалтерської звітності, згідно з яким кожна організація зобов'язана щороку повідомляти інформацію та дані про свою діяльність. 
У цей список входять різні акти, баланси та інше. Представлена інформація необхідна для подальшого формування оподатковувань, а також для збору економічних фактів про продуктивність роботи певної компанії. 
Простіше кажучи, під терміном «публічна звітність» прийнято розглядати комерційну діяльність тієї чи іншої фірми, щоб розібратися в основній специфіці даного бізнесу. 
Особливості публічної звітності

Представлений вид бухгалтерських звітів вперше з'явився в Англії ще в XIX столітті і до сих пір є актуальним. На сьогоднішній день такі папери можна сміливо назвати «візитною карткою» будь-якої організації. Адже саме в цих документах знаходиться величезний обсяг цінної інформації, що стосується активного розвитку ринкових відносин, а також захисту інтересів і прав інвесторів. 

Всі дані про компанії публікуються у всіляких журналах, газетах або видаються у вигляді відповідних буклетів. Опублікована інформація обов'язково повинна бути правдивою, тим самим надаючи повну картину реального майнового і фінансового стану фірми. 

Крім того, в такій звітності може міститися інформація про всі зміни і досягнення компанії протягом року. Подібні факти обов'язково повинні бути надані один раз на рік. Однак керівництво організації має право приховати інформацію, яка вважається комерційною таємницею. 
У зв'язку з деякими порушеннями з боку керівництва сучасних фірм, проводиться державне і міжнародне регулювання, яке спрямоване на підвищення відповідальності з боку компаній.